Обединение на кредити с лошо ЦКР

Ако се борите да се измъкнете от дълга и смятате, че заемът за консолидиране на дълга може да помогне, вероятно ще трябва да имате кредитен рейтинг в средата на 600-те, история на навременни плащания и достатъчен доход, за да се класирате. Всеки кредитор обаче има свои собствени изисквания. Започнете със следните стъпки, които да ви помогнат за обединение на кредити с лошо ЦКР и да увеличите шансовете си за одобрение.

1. Проверете и наблюдавайте кредитния си рейтинг
Кредиторите основават решенията си за заем до голяма степен от състоянието на вашия кредит. Като цяло, колкото по-нисък е кредитният ви рейтинг, толкова по-високи лихвени проценти ще ви предложат кредиторите за финансиране. За да се класирате за заем за консолидиране на дълга, ще трябва да изпълните минималното изискване на кредитора. Това често е в диапазона от средата на 600, въпреки че някои кредитори с лоши кредити могат да приемат резултати до 580.

Много банки предлагат безплатни инструменти, които ви позволяват да проверявате и наблюдавате кредитния си рейтинг. След като знаете кредитния си рейтинг, е по-лесно да идентифицирате кредитори, които може да са готови да работят с вас.

Вземане: Проверете при вашата банка или издател на кредитна карта, за да видите дали предлага инструменти, които ви позволяват да проверите безплатно кредитния си рейтинг.

2. Не приемайте първата оферта за обединение на кредити с лошо ЦКР
Рядко е добра идея да приемете първата оферта за заем, която видите. Вместо това направете проучване и сравнете сумите на заемите, условията за погасяване и таксите от множество източници, включително местни банки, национални банки, кредитни съюзи и онлайн кредитори. Този процес може да отнеме време, но може да ви спести стотици, ако не и хиляди левове.

Най-лесната отправна точка може да са онлайн кредиторите, защото често можете да видите лихвите си с лека кредитна проверка, която няма да навреди на кредитния ви рейтинг. Въпреки това може да си струва да проверите офертите във вашата съществуваща банка.

Извлечение: Сравнете опциите си за заем от множество кредитори, за да намерите най-добрия заем за консолидиране на дълга за вашите нужди. Отидете на уебсайта на всеки кредитор, за да научите за неговите продукти и изисквания за квалификация.

3. Помислете за обезпечен заем
Личните заеми за консолидиране на дълга обикновено са необезпечени, което означава, че не изискват обезпечение. Ако ви е трудно да получите одобрение за достъпен необезпечен заем за консолидиране на дълга, може да си струва да обмислите обезпечен заем.

Обезпечените заеми изискват някаква форма на обезпечение, като превозно средство, дом или друг актив. Обезпечението обикновено трябва да струва достатъчно, за да покрие сумата на заема, ако не сте в неизпълнение. Поради това обикновено е по-лесно да получите одобрение за обезпечен заем, отколкото необезпечен, и дори може да се класирате за по-добър лихвен процент.

4. Изчакайте и подобрете кредита си
Ако сте опитали всичко и не можете да намерите заем, който ще ви помогне да спестите пари, може би е най-добре да отложите и да отделите известно време, за да установите по-добър кредитен рейтинг.

Поставете си за цел да плащате месечните си задължения навреме всеки месец в продължение на няколко месеца подред. Също така е добра идея да се съсредоточите върху изплащането на салда по кредитни карти и елиминирането на всички несъществени месечни разходи, като абонаменти и често хранене навън.

Scroll to Top